Het gebonk van heipalen vormt de hartslag van Rotterdam. Er wordt constant gebouwd en gepland, maar wie bepaalt dat allemaal en welke ideeën schuilen achter de blauwdruk van onze stad? Wekelijks programmeert 40,48 interessante lezingen, filmvertoningen en paneldiscussies over de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze ambitieuze havenstad.

Ook aanstaande woensdag kun je weer bij 40,48 terecht. Deze keer is marketing developer en architectuurjournalist Merel Pit te gast van de gerenommeerde ontwerpstudio Kraaijvanger. Vorig jaar werd dit bureau in één klap wereldberoemd door hun innovatie, de HUB. Een compleet woonblok dat overal gebouwd kan worden en bovendien van alle gemakken is voorzien. Pit neemt ons mee in het realisatieproces van dit project en alles dat daarbij komt kijken. Maurits, de eerste gebruiker van de HUB, komt ook aan het woord en vertelt ons hoe het is om in deze module te wonen. Als klap op de vuurpijl krijgen we letterlijk een kijkje in de keuken van het prototype van De Hub in Het Gele Gebouw in ZOHO.

40,48 vangt aan om 20:00 uur in Het Gele Gebouw, Zomerhofstraat 84. Entreeprijs bedraagt 5 euro, inclusief twee drankjes van het huis. Het event loopt af om 21:30 uur, met de mogelijkheid om na afloop te borrelen.