Maya Ira Bisschop van Yoga Maya houdt je stadse geest rustig en je lichaam gezond.

Wat doe jij bij Yoga Maya?
“Als mede-eigenaar van het yogacentrum houd ik overzicht over de organisatie en samen met mijn compagnon Rama Shakti Janine Brall verzorg ik dagelijkse yoga- en meditatielessen. Naast de lessen kun je bij ons ook een 2-jarige opleiding tot yogadocent volgen, jezelf trakteren op een van de massages en we hebben een kleine winkel waar je boeken en yogamateriaal kunt kopen.”

Wat maakt jullie studio bijzonder?
“Rhama Shakti en ik zijn yogadocenten en beoefenaars uit twee verschillende yogatradities. We wilden een plek creëren waar deze authentieke yoga wordt geleerd en beoefend. Yoga Maya is de enige studio die Ashtanga yoga volgens de traditionele ‘Mysore’ methode aanbiedt, en Sivananda Yoga volgens het Yoga Vidya concept. Mensen kunnen bij ons de wijsheid van deze oude en mooie yogatradities ervaren en krijgen de kans zich er op hun eigen tempo in te verdiepen.

Wat doet Yoga Maya voor je?
“Wij proberen mensen te ondersteunen in hun behoefte naar een rustigere geest en het onderhouden van een gezond lichaam. In onze studio vind je een open en uitnodigende sfeer. Je kunt tot rust komen, nieuwe mensen leren kennen, even afstand nemen van de drukte van het moderne stadsleven. Hier kun je je fysieke, mentale en emotionele grenzen zoeken en verleggen, zonder onnodige risico en schade. Buiten de yogalessen is er een plekje om thee te drinken, te praten en te lezen.”

Waarom zijn jullie gevestigd in ZOHO?
“De locatie ligt in het centrum, maar heeft niet de drukte van het centrum. Je kunt er prima komen met het openbaar vervoer en er is genoeg parkeerplek. Ik hoop dat het een plek wordt waar mensen van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Een bruisende smeltkroes, dat zou leuk zijn.”