PROGRAMMA

Ceremoniemeester: Leon van Geest 

12u00 – lunch en inloop

12u30 – opening/intro – welkom, waar zijn we, hoe is het gebied geworden wat het is, waarom is dat belangrijk, wat gaat er gebeuren vandaag.

13u00 – presentatie van de principes
met achtergrond en illustraties/referenties.
5 citizens presenteren ieder 1 principe

14u15 – rondleiding in het gebied
In groepen wordt er door het gebied gewandeld onder begeleiding van een gids van de ZOHOcitizens. Op diverse plekken is een korte presentatie van makers en performances van Time Window.
Kantoorplekken zijn min of meer bekend, maar wie zijn nu de makers in ZOHO en hoe zien hun werkplekken eruit?

15u45 – verdieping
•    Ekim Tan – co-creatieve processen. Hoe doe je dat?
•    Chris Keulemans – Wanneer is zoho een succes? Hoe krijg je dat voor elkaar en wat levert het op

16u45 – afsluiting met borrel
•    Rik de Droominee
•    Levi Live muziek

Meer weten en inschrijven? Klik hier
Vooraf aanmelden a.u.b.

Toelichting op het programma

Ekim Tan

Ekim Tan (Istanbul) is een onderzoeker en ontwerper, gespecialiseerd in Stedenbouw en ontwikkelde een spelvorm om het stedenbouwkundig ontwerp te koppelen aan de inbreng van stakeholders in het gebied. Ze is grondlegger van Play the City, een ontwerp- en onderzoeksnetwerk met basis in Amsterdam en Istanbul. Daarnaast promoveerde ze in 2014 aan architectuurfaculteit van de Technische Universiteit Delft en het International New Towns Institute in Almere.

Chris Keulemans

Chris Keulemans (Tunis, 1960) is een reizende schrijver, journalist en moderator. Hij was directeur van de Balie, centrum voor cultuur en politiek te Amsterdam,
en oprichter van cultureel centrum de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Daar maakte hij van binnenuit de ontwikkeling van de Noordelijke IJ-oever mee. Hij publiceert en spreekt regelmatig over stadsontwikkeling, gentrificatie en diversiteit.

Time Window

Time Window is een community-in-residence van ruim 50 Rotterdamse kunstenaars. Een vrijplaats om onafhankelijk werk te ontwikkelen en produceren.