ZOHOcitizens

Wij zijn ZOHOcitizens

ZOHOcitizens is een collectief van ondernemers, bewoners en betrokkenen in het ZOmerHOfkwartier. Samen willen we ZOHO zelf doorontwikkelen om er een nog fantastischere plek van te maken. Een plek om te werken, te verblijven én te wonen. Met ruimte voor het experiment, voor vrijdenkers en makers.

Wij geloven in een open communicatie en in samenwerking. Er wordt dus ook samengewerkt met de Gemeente Rotterdam, woningcorporatie Havensteder en de andere onroerendgoed eigenaar in het gebied.

ZOHOcitizens bedenken en werken samen aan projecten in de buitenruimte (groen, zitplekken, verlichting, straat, plinten en gevelaanpak). En we komen bij elkaar om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren, voor inspiratie en om samen te werken met een bakkie of een biertje.

Samen maken we dit gebied voor ons zelf en voor anderen. Heb jij groen-, fiets-, zit-, ontmoeting-, wonen- of verbindplannen?

WORD ZOHOCITIZEN en we helpen je om het waar te maken.

ZOHOcitizens heeft een manifest geschreven daarin staat waar we voor staan, wat we wel of niet doen en volgens welke code ZOHOcitizens werkt.
Download hier het MANIFEST

 

ZOHOCITIZENS CODE

ZOHOcitizens werken volgens volgende code:
– ZOHOcitizens hanteren openheid en werkt zonder verborgen agenda’s;
– ZOHOcitizens ontvangen voor werkzaamheden in en aan het gebied
niet meer dan een proportionele vergoeding, ofwel een onkostenvergoeding;
– ZOHOcitizens zijn gericht op samenwerken met elkaar en anderen, bij het gebied betrokken partijen;
– ZOHOcitizens willen dat het werken aan en in het gebied vooral ook leuk is;
– ZOHOcitizens vinden hun bijdragen aan het gebied niet vrijbijvend.