ZOHO Placemaking Game

Date/Time
Date(s) - 10/09/2015
10:00 - 15:00

Locatie
Stipo
Zomerhofstraat 84
Rotterdam

Info over het evenement

Hoe maken we de openbare ruimte in ZOHO nog meer tot een plek waar we graag willen zijn? Van ‘functionele ruimtes’ naar ‘lekkere plekken’, waar steeds allerlei mensen, door elkaar heen, en door alle momenten van de dag, de week en het seizoen gebruik van maken? Doe mee aan de ZOHO Placemaking Game!

De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd in ZOHO.
In de lege plekken werken weer allerlei makers en denkers, experimenteerders, studenten en docenten, werkplekken en horeca. Er is een netwerk van 100 investeerders in ZOHO ontstaan. De komende twee jaar willen we de kwaliteit van ZOHO verder verbeteren, en ZOHO nog meer uit laten groeien tot een gebied waar ook de rest van Rotterdam zich welkom voelt.

Dat begint bij een betere openbare ruimte, met energieke plekken en plinten.
We zijn natuurlijk al bezig. Er zijn geveltuintjes, kleine zitjes, de tuin bij Gare du Nord wordt mooier en mooier, er is een parklet gekomen, de begane grond (de plinten) van steeds meer gebouwen is open gemaakt. Binnenkort komt er nieuwe horeca in het gele gebouw, in de Hofbogen tegenover, met terrassen, en de proeftuin voor het gele gebouw laat de belofte voor de toekomst zien. Er zijn talloze evenementen zoals DĀK, Roffa Mon Amour, Route du Nord en Open ZOHO.

Maar het kan nog veel beter!
Daarom willen we op 10 september iedereen die betrokken is bij ZOHO, en die een idee heeft of graag iets wil doen om de openbare ruimte en de plinten aantrekkelijker te maken, uitnodigen voor een ‘place game’. Van 10 tot 15 uur gaan we aan de slag om het placemaking plan voor de komende weken, maanden en jaren te maken. We starten met een inleiding met inspiratie van elders en gaan dan in groepen de deelplekken analyseren, observeren en ideeën ontwikkelen voor een beter gebruik. Geen masterplan of ontwerp dat van achter het bureau wordt gemaakt, maar samen werken aan een plan dat we ook zelf al doende gaan uitvoeren.

Kom meedoen!
Meld je aan bij Dahlia.Soliman@nullstipo.nl. Er is plaats voor zo’n 40 deelnemers en we hopen op een mooie mix van ondernemers, bewoners, kunstenaars, enthousiastelingen, beheerders, experts, studenten, sporters – iedereen die op een of andere manier betrokken is, zowel uit ZOHO zelf, als uit de rest van de stad.

PS:
We vragen één ding. Omdat er een opbouw in de dag zitten vragen we je alleen te komen als je er van 10 tot 15 kunt zijn; het heeft geen zin om even voor twee uur aan te schuiven. In ruil daarvoor krijg je veel inspiratie, energie, leer je nieuwe mensen kennen en krijg je de kans om met je ideeën aan de slag te gaan.

 

Loading Map....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>