ZOHO2040 inspiratiemiddag

Date/Time
Date(s) - 16/01/2019
12:00 - 17:00

Locatie
WijkCOOP 010
Zomerhofstraat 75
Rotterdam

Info over het evenement

ZOHO2040, gebiedsontwikkeling als collectief proces
Woensdag 16 januari organiseert ZOHOcitizens een inspirerende informatiemiddag over de toekomst van ZOHO voor ontwikkelaars, architecten en geinteresseerden.
Wat zijn onze idealen voor ZOHO2040 en hoe kunnen we een collectieve projectontwikkeling vormgeven?

De tender is gestart; het Zomerhofkwartier staat te koop! De komende maanden ontwikkelen verschillende partijen een visie op ZOHO, waar in ieder geval een groot aantal woningen zal worden toegevoegd. Havensteder, Gemeente en ZOHOcitizens zullen in twee rondes de inzendingen beoordelen en bepalen welke partij het gebied kan kopen en ontwikkelen. De uitgangspunten voor de toekomst van ZOHO zijn in grote mate gebaseerd op de ZOHOprincipes.

Wat is de achtergrond van de ZOHOprincipes? Wie zijn ZOHOcitizens en op welke unieke locaties werken zij?
Kom op 16 januari nader kennis maken met ZOHO en neem een kijkje bij de makers in het gebied. De middag wordt afgesloten met een debat over co-creatie en gebiedsontwikkeling.
Praat mee op 16 januari vanaf 12u in ZOHO.

Meer weten en inschrijven? Klik hier
Vooraf aanmelden a.u.b.

 

PROGRAMMA

Ceremoniemeester: Leon van Geest 

12u00 – lunch en inloop

12u30 – opening/intro – welkom, waar zijn we, hoe is het gebied geworden wat het is, waarom is dat belangrijk, wat gaat er gebeuren vandaag.

13u00 – presentatie van de principes
met achtergrond en illustraties/referenties.
5 citizens presenteren ieder 1 principe

14u15 – rondleiding in het gebied
In groepen wordt er door het gebied gewandeld onder begeleiding van een gids van de ZOHOcitizens. Op diverse plekken is een korte presentatie van makers en performances van Time Window.
Kantoorplekken zijn min of meer bekend, maar wie zijn nu de makers in ZOHO en hoe zien hun werkplekken eruit?

15u45 – verdieping
•    Ekim Tan – co-creatieve processen. Hoe doe je dat?
•    Chris Keulemans – Wanneer is zoho een succes? Hoe krijg je dat voor elkaar en wat levert het op

16u45 – afsluiting met borrel
•    Rik de Droominee
•    Levi Live muziek

 

Toelichting op het programma

Ekim Tan

Ekim Tan (Istanbul) is een onderzoeker en ontwerper, gespecialiseerd in Stedenbouw en ontwikkelde een spelvorm om het stedenbouwkundig ontwerp te koppelen aan de inbreng van stakeholders in het gebied. Ze is grondlegger van Play the City, een ontwerp- en onderzoeksnetwerk met basis in Amsterdam en Istanbul. Daarnaast promoveerde ze in 2014 aan architectuurfaculteit van de Technische Universiteit Delft en het International New Towns Institute in Almere.

Chris Keulemans

Chris Keulemans (Tunis, 1960) is een reizende schrijver, journalist en moderator. Hij was directeur van de Balie, centrum voor cultuur en politiek te Amsterdam,
en oprichter van cultureel centrum de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Daar maakte hij van binnenuit de ontwikkeling van de Noordelijke IJ-oever mee. Hij publiceert en spreekt regelmatig over stadsontwikkeling, gentrificatie en diversiteit.

Time Window

Time Window is een community-in-residence van ruim 50 Rotterdamse kunstenaars. Een vrijplaats om onafhankelijk werk te ontwikkelen en produceren.

Map Unavailable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>