Het Gebouw

Ideale plek voor netwerken en samenwerking

Willem de Klerk (Workspot): “Innovatieve, creatieve en culturele bedrijven stellen meer eisen aan de plek en omgeving waarin ze gevestigd zijn. Ze hebben behoefte aan ruimte, identiteit, inspirerende werkplekken en interactie met andere ondernemers. Deze wensen staan in de praktijk vaak in contrast met de eis om betaalbare ruimte te huren, op basis van flexibele voorwaarden. Workspot heeft in ZOHO twee betaalbare bedrijfsverzamelgebouwen. Het Gebouw aan de Zomerhofstraat 71 herbergt onder andere mode, media en kunst. In het pand aan de Vijverhofstraat 47 is plek voor grafisch ontwerp, architectuur en een yogastudio.

“Netwerken en samenwerken zijn uiteraard niet verplicht voor onze huurders, maar de omstandigheden zijn er ideaal voor. Faciliteiten en voorzieningen zoals vergaderruimte, schoonmaak en internet worden collectief ingekocht en gebruikt. In een bedrijfsverzamelgebouw kun je als huurder makkelijk in contact komen met andere ondernemers, die vaak dezelfde interesses hebben. De meeste huurders beschikken over een eigen, afgesloten ruimte maar er zijn ook mogelijkheden voor kleinere ondernemers die in de vorm van flexibele of vaste werkplek kantoorruimte delen. De units worden casco opgeleverd en zijn niet als standaard kantoren ingericht; dat mogen de ondernemers naar eigen inzicht doen. Er is al volop geklust en verbouwd en de komende maanden gaan we daar in overleg en samenwerking met de huurders mee verder.

“Hoe meer in Noord gebeurt, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het gebied. De ambitie is om een creatieve as vanaf het Delftseplein via de Hofbogen naar ZOHO te creĆ«ren. ZOHO is eigenlijk een stukje onontdekt centrumgebied, een ideale plek om creativiteit en ondernemerschap samen te brengen! Workspot focust op de invulling van de panden en werkt mee aan de placemaking; het op de kaart zetten van het gebied. Naast kantoorruimte is het gebied kansrijk voor horecatentjes en kleine winkeltjes. Samen met de dienstverleners en creatieve kenniswerkers brengen zij levendigheid in de wijk.”

www.workspot.nl