Het Gele Gebouw

Van binnen een microkosmos

Jeroen Laven (partner Stipo): ‘Het Gele Gebouw is binnen verrassend veel mooier is dan de buitenkant suggereert. Het is een microkosmos van wat ZOHO te bieden heeft: een mix van makers, culturele partijen, partijen die werken aan “stad zijn”, de sportschool The Old School, twee universitaire opleidingen en maatschappelijk gerichte ondernemers. Veel partijen hebben hun sporen verdiend hebben als voorloper in hun vakgebied. We bieden ook ruimte en kansen aan jong talent, in incubatorplekken bijvoorbeeld. Door samenwerking met kennisinstituten helpen we studenten met projecten en stages.

‘Je hoeft als huurders bij ons niet verplicht samen op te trekken, maar we willen wel dat partijen het gevoel hebben dat je met iedereen in het pand zou kunnen samenwerken. Om de samenwerking te versterken hebben we een gezamenlijk ruimte, die we gebruiken voor exposities, vergaderingen of events. Of gewoon om koffie te drinken. Ons dakterras is ook een ontmoetingsplek.

‘Alle ondernemers in het Gele Gebouw werken actief aan de versterking van ZOHO. We organiseren in en buiten het gebouw evenementen en acties, variërend van de maandelijkse Walk N Talks in het gebied, tot filmavonden en talkshows in het gebouw, en van guerrilla gardening in de buitenruimte, tot het publiceren in bladen over ZoHo. We doen dit niet alleen met partijen uit het gebouw en ZoHo maar ook met landelijke en internationale partners.

‘Ondernemers in het Gele Gebouw nemen zelf verantwoordelijkheid voor beheer en investeringen in het gebouw. We werken hierin nauw samen met Havensteder. Prioriteit ligt in de plint; het komend jaar willen we de gesloten gevel openmaken en de plint transformeren tot publiek aantrekkelijke ruimte.’

hetgelegebouw.nl