Hofbogen

Getransformeerd voor nieuw gebruik

Marije Faber (projectdirecteur Hofbogen BV): “In februari 2006 hebben een viertal Rotterdamse woningcorporaties, inmiddels gefuseerd tot twee corporaties, Vestia en Havensteder, de handen ineen geslagen en gezamenlijk het oude spoorwegviaduct aangekocht van de Nederlandse Spoorwegen. Het doel van deze aankoop was het viaduct in oude glorie herstellen en door toevoeging van nieuwe economische activiteiten een bijdrage leveren aan de diverse gebiedsontwikkelingen.

“Het eerste gedeelte dat werd aangepakt waren de bogen bij het voormalig treinstation Hofplein. Bij de ontwikkeling is heel bewust ingezet op creatieve en ambachtelijke bedrijvigheid. Eind 2011 opende deze MINIMALL; een ‘shoppingmall’ met creatieve retail, koffiebar, jazzpodium en restaurants. Sindsdien vestigden ook meer ervaren ondernemers zich in de bogen. Teruggrijpend op de grandeur van weleer luistert de plek inmiddels naar een naam die daar naadloos bij aansluit: Station Hofplein.

“Begin 2015 werd maar liefst 3.000 m2 extra commerciële ruimte opgeleverd en in het voorjaar openen de eerste nieuwe ondernemers hun zaken. In de zomer van 2015 wordt vervolgens gestart met het inrichten van het dak van Station Hofplein. Dit wordt een openbare ruimte; een plek voor álle Rotterdammers.”

Hofbogen.nl