Op 28 augustus vindt tussen 15.00 en 23.00 uur Open ZOHO plaats. Allerlei ondernemers uit de wijk hebben speciaal daarvoor een programma samengesteld. Bezoekers kunnen zo op een ontspannen manier kennismaken met dit creatieve wijkje, het gebied grofweg tussen de Heer Bokelweg, Noordsingel, Teilingerstraat en De Hofbogen. Er zijn presentaties, optredens, pop-up restaurants, workshops, routes en nog veel meer. Zo organiseert Restaurant Gare du Nord op haar terrein een feest met de populaire DJ’s Nino&Frankie.

Lekker eten en veel actieve onderdelen
De programmering wordt opgezet en uitgevoerd door ondernemers zelf. Ontwerpbureau Het Echte Werk opent een ‘Restaurant voor één dag’, de culinaire ondernemers van Rechtstreex organiseren een workshop fermenteren en bij Gare du Nord kan iedereen terecht voor een veganistische hamburger.

Er is verder van alles te doen. Yoga Maya laat iedereen kennis maken met yoga en de tango leer je bij Cuartito Azul. De Viltmannen laten zien wat je allemaal met vilt kunt doen. Kleine bezoekers kunnen terecht bij een workshop van SCRAP. Ook leuk voor kids: de voetbalclinic van Excelsior op het Johan Cruijff-veld en de Schattentocht van Phyllis Wong (The Saloon). Zij organiseert daarnaast een Portable High Tea, met onder andere de echte ZOHO-koek van de Foodcurators. Vooraf organiseert WIJKcoöperatie Rotterdam tussen 12.00 en 14.00 uur een lunch voor alle ondernemers en omwonenden.

Bekijk hier het volledige programma.