Cuartito Azul

Schoterbosstraat 17
3032 CN Rotterdam

Stichting Cuartito Azul (Het Blauwe Kamertje, naar een tango uit 1937) bestaat ongeveer 18 jaar maar in haar huidige vorm als ‘Tangoschool’ sinds 2002.In de beginjaren van de stichting was het liefdewerk- oud papier, kleinschalig en actief in het organiseren van lessen en concerten en verhuizend van de ene naar de andere locatie in de Rotterdamse binnenstad.

Cuartito Azul heeft nu ongeveer 400 leerlingen en daarmee is het een van de grootste tangoscholen in Nederland. Het is een levendige organisatie waar zich de afgelopen jaren zonder subsidiegelden en met hard werk en veel liefde voor de tango bijzondere evenementen hebben afgespeeld en waar veel mensen graag komen. Het is een plek waar Rotterdammers, expats en buitenlandse studenten elkaar in een warme sociale context ontmoeten en waar cultuur en dans ge√Įnteresseerden elkaar op een ongedwongen manier tegen komen. Onze ervaring en expertise op het gebied van Argentijnse tango is sterk gegroeid.

Het docententeam bestaat inmiddels uit 8 mensen die met liefde en vaardigheid kun kennis overdragen. De dagelijkse leiding ligt bij Hugo Buiten en Marieke Timmer. Zij zijn in de Nederlandse tangosc√©ne bekende dansers en docenten en waren onder andere te zien op verschillende festivals en bij VARA’s programma Masterclass met Sonja Barend.