In een serie video’s gemaakt door Gergo Hervesi van Stipo Media stellen we je voor aan de mensen die ZOHO werken en wonen.

In deze aflevering: de Nico Adriaans Stichting, kort gezegd NAS. De NAS heeft een dagopvang in ZOHO, de Thuishaven. Om te voorkomen dat een groot gedeelte van de Rotterdamse dak- en thuisloze verslaafden rondzwerft biedt de NAS in de Thuishaven een veilige, warme en droge plek om andere mensen te ontmoeten en een hapje en een drankje te nuttigen.  Mensen worden begeleid bij sociale (re-)activering, het opbouwen of behouden van een dagstructuur en het opbouwen van een netwerk. Tegen een geringe vergoeding wordt een maaltijd aangeboden, maar er worden ook maaltijden bereid door cliënten en vrijwilligers.

De Thuishaven biedt aan cliënten van de NAS de mogelijkheid om eigen talenten en mogelijkheden te ontplooien door deelname aan activiteiten die we samen opzetten. Zo speelt een aantal bezoekers een keer per jaar mee als acteur in een theatervoorstelling, en er is een heuse NAS band. Check it out!