Op 22 juni kwamen tijdens ZOHObinnenstebuiten bewoners en ondernemers met elkaar in contact en informeerden zij elkaar over de toekomstige ontwikkelingen in ZOHO.

Aan lange tafels hebben we met zo’n 80 man bij de WIJkcoöperatie gelunchd met salades uit de tuin op de Hofbogen, heerlijke pindasoep van Toko Trash en vega-wraps van Steffanie, de lokale chef van Rechtstreex. Staand op een stoel lichtte Raymond van ZOHO-citizens de ZOHO-principes toe.

’s Middags was er een reeks workshops om kennis te maken met verschillende instellingen uit ZOHO. De Nico Adriaanstichting verzorgde buiten met de NAS-drumband een goeie beat. Bij SCRAP werd er geknutseld aan auto’s en boten. Olifier van Time-Window gaf les in rappen. In de tuin bij Gare du Nord was yoga-Vidya. In het ZOHO-atelier kon je, pratend aan tafel en schuivend met maquette-onderdelen, ideeën vormen over het ideale ZOHO.

Het Rotterdamse trio A swinging Affaire trok iedereen rond 17u naar de buurttuin. Daar waren hapjes van Deliz, een werd een uitgebreid gesprek gevoerd met Havensteder, gemeente, wijkraad Agniesebuurt en ZOHO-citizens. Er waren tal van vragen uit het publiek. Aan de orde kwam onder meer de aanstaande sloop van de woningen aan de Almondestraat en het aantal (sociale) woningen dat in ZOHO gebouwd gaat worden, het proces rondom de tender die waarschijnlijk na de zomer van start gaat en de consequenties voor de verhuurcontracten van bedrijven in ZOHO.